Van Duisburg, naar Praag, naar Keulen.

CAST magazine

Duurzaam reizen, het is de nieuwe trend in de travel. Vliegen maakt dinosauruspoten van onze ecologische voetafdruk, Barcelona en Amsterdam barsten uit hun toeristische voegen terwijl Mont Blanc er als een vuilnisbelt bij ligt. Tijd voor verandering.

Roadtrippen met de Jaguar I-PACE, een elektrische wagen bijvoorbeeld. Elektrisch rijden wordt vaak nog geassocieerd met huis-werk-supermarktgebruik, maar tegenwoordig haal je toch al vlot 400km uit de wagen, vooraleer hij aan de tap moet. Doe daar nog eens naar 100km/u in 4.8 seconden, 400pk, pakken kofferruimte en uitgebreid rijcomfort bij en je kan zo de baan op.

De I-PACE laadt tot 270 kilometer rijafstand per uur op, dus je hebt wel wat opties. Wat denk je van deze tour?

1/7 DUISBURG

Het Rurhgebied staat bekend om zijn industrieel verleden en dat zie je wanneer je er binnen rijdt. Bossen, nieuwbouw en industrieterrein. Ooit draaide in Duisburg een gigantische kool- en staalfabriek, maar toen de deuren dicht gingen, bleef vooral een sterk vervuilde lap grond achter. In 1991 gingen enkele architecten aan de slag met de site, met het idee om zo veel mogelijk van de fabrieksgebouwen te behouden als herinnering aan het industrieel verleden.

Al wat giftig was, werd weggewerkt, de oude bassins dienennu als duiktanks, klimmers kunnen weg op de betonnen muren en tussen de gigantische torens houden ze geregeld evenementen. Rondom de site is een groot park uitgebouwd, inclusief wandelpaden. Maar het meest indrukwekkende blijft de fabriek zelf. Vergaap je maar aan de enorme machines, de loden pijpen en de koeltorens.

2/7 DRESDEN

Duisburg naar Dresden rij je niet op één oplaadbeurt, dus stop halverwege in een tankstation voor een schnitzelbreak. Heel wat tankstations voorzien nu ook laadpalen en op chargemap.com staan zowat alle laadpunten verzameld. Apps genoeg ook.

Wil je meer lezen over deze prachtige roadtrip?

Vraag ons gratis CAST magazine aan en vervolledig uw reis.

Inspiratie