Ontdek onze vernieuwde showroom

design peetesr I interieurinrichting I inrichting showroom

UNDERWATER

In de filosofie van Elitis kunnen wij ons bij design peeters volledig terugvinden: Durf moedig te zijn, durf te innoveren en wees een ontdekkingsreiziger! Dit Franse designhuis ontwerpt zeer eigentijdse producten en heeft altijd een voorsprong op de nieuwste technieken.

De handtekening of baseline “Auditeur et éditeur” werd niet voor niets gekozen. De fascinatie voor de schoonheid van de  natuur bij dit bedrijf gaat verder in woorden. Elk seizoen geven ze alle producten per collectie en per kleur een naam zoals “Recherche sirène désespérément”, “Assouvir ses désirs” of “Bleu comme la nuit”. Bladeren door een behangcollectie is alsof je op een poëtische reis gaat. Oxidatie en corrosie of roest en verkleuring. Geen woorden die een instant fijn gevoel opwekken. Durf de schoonheid van de imperfectie te zien. Het kleurenspel en de structuren die ontstaan door vervorming en aantasting of door contact met water en lucht, worden niet maar als raar of not done beschouwd. Chatoyance en mineraliteit geven extra diepte. De kleurstelling bij deze behangpresentatie neemt je mee naar de bodem van de zee waar een wrakschip zijn metaaloxidatie laat botvieren.

RECYCLE

Je kan er niet omheen: De afvalberg en luchtvervuiling worden in proportie alleen maar groter… SORTEREN en RECYCLEREN is dan ook voor iedereen de boodschap!

Ook onze leveranciers doen alle moeite om hieraan te voldoen. Zij geven o.a. nieuw leven aan plastic zwerfafval dat verzameld wordt op de oceaanstranden. Met dat hergebruik helpen zij om wereldwijd de oceanen en stranden schoon te houden en grondstoffen te besparen.

Het teruggewonnen zwerfafval wordt gesponnen tot een stevig garen, dat op zijn beurt met zachtere materialen wordt gecombineerd om op die manier bijvoorbeeld een gordijnstof of een tapijt met een aangename touché samen te stellen. De natuurlijke, aardse uitstraling van het materiaal maakt het moeilijk te geloven dat er onder andere plastic flessen, visnetten en ander verloren plastic afval in verwerkt zijn.

Omdat plastic haast niet vergaat wordt het gebruik van dit materiaal nu een voordeel in plaats van een nadeel: Het maakt het product haast onverslijtbaar en op die manier ook DUURZAAM.

ARTSY

De missie van het luxueuze designhuis Santorus is KUNST creëren.

Vanuit hun Londense studio injecteert deze familie, van Italiaans-Indische afkomst, hun flamboyante inbeelding met hedonistisch genot.

In deze behang -en stoffencollectie combineren ze hun waardering voor vakmanschap en historische grandeur met een twist van exotiek, Londense attitude en surrealistische humor.

De subtiele offblack kleuren zitten verborgen tussen het eerder donker tot zelfs mysterieus maar rijkelijk kleurenpalet. Kleur mag niet meer ontbreken in het interieur. Zelfs het harde zwart wordt daarom ook afgezwakt naar groen, blauw, bruin,… Met deze presentatie resulteren we, samen met de glanzende en overdadige accessoires, in een rijkelijke kitch met een knipoog naar schalkse kunst.    

ZIGZAG

Missoni is na 60 jaar één van de meest representatieve  modehuizen in de wereld en bekend om zijn Italiaanse fashion en design uitmuntendheid.

Hun manier van leven én aankleden is een kleurrijke “put-together” van zigzag motieven, strepen, waves en onregelmatige garens in een patchwork van geometrische en florale jaquards.

Ondanks dat Missoni ook staat voor een rijkelijk kleurenpalet, hebben we voor de showroom een eerder sober-in-kleur behangpapier uitgekozen. Dit werd afgestemd op de koelere inkomruimte én op de offwhite trend namelijk vals-witte of bleke kleuren tot pastel. Met het iconische zigzag motief wordt meteen terug de link gelegd naar het Italiaanse modehuis. Let op het subtiel verweven glanzend streepje in deze behangpresentatie.  

Inspiratie