Over ons

Over ons

Tijdlijn van 1932 tot nu

Studio DP vindt zijn oorsprong in 1932 onder de naam Huis Peeters, opgericht door Gustaaf Peeters. Anno 2024 heeft dit oorspronkelijke schildersbedrijf zich ontwikkeld tot een specialist in totaalprojecten en renovaties. Met de aanhoudende betrokkenheid van de derde en vierde generatie blijft Studio DP een familiebedrijf dat gedreven wordt door een diepe passie voor interieurontwerp.

1932

Oprichting

Oprichters, Gustaaf “Staf” Peeters, afgestudeerd aan de schilderschool en echtgenote Marie Coenen in 1932. De originele verfstootkar is nog steeds te bewonderen aan de inkom van de huidige showroom.

1963

Verfwinkel Beauduinstraat

In het centrum van Tienen werd in 1963 de eerste verfwinkel geopend: Huis Peeters

1973

2e generatie "Chris & Wim"

Tweede generatie Wim en Chris maken hun intrede. Dochter Chris(tiane) van de oprichter Staf Peeters samen met echtgenoot Wim Vanhoegaerden.

1973

Opening nieuwe showroom

Met het aantreden van de tweede generatie werd de bestaande showroom aanzienlijk uitgebreid met nieuwe producten zoals vloerbekleding, behangpapier en stoffen.

1988

Bouw nieuwe showroom

Het bestaande pand werd verdubbeld in oppervlakte door de bouw van een aanpalende nieuwe showroom in 1988. Derde generatie, zoon Steven, kwam mee aan boord. Het gamma aan artikelen werd nogmaals vergroot met tapijten, zonwering en decoratieartikelen.

1990

3e generatie “Steven & Clo”

Kleinzoon Steven Vanhoegaerden en echtgenote Clo Casier, huidige zaakvoerders van Studio DP.

2002

70-jarig bestaan

70 jaar en 3 generaties verder in augustus 2002. Ook Clo, toekomstige echtgenote van Steven komt mee aan boord.

2016

3e & 4e generatie

Opvolging verzekerd met vierde generatie Lise Vanhoegaerden, dochter van Steven en even sales-minded als haar overgrootvader Staf.

2017

Nieuwe showroom Ambachtenlaan

Opnieuw een mijlpaal met de verhuis uit de binnenstad van Tienen naar de buitenrand. Een volledig nieuwe showroom van 800m² op een andere locatie in september 2017. Maand op maand 85 jaar na de oprichting van “Huis Peeters” door Staf.

2023

Verbouwing showroom

Grondige aanpassing van de showroom naar beleving en totaalprojecten.